Liposzomális C-vitamin készítés házilag
A legjobb recept, legtökéletesebb liposzomális C-vitamin házi elkészítésének módja.
Az így készített liposzomális C-vitamin készítmény minősége azonos vagy jobb, mint az interneten megvásárolható nagy gyártók készítményei.
A feltaláló, Yuanpeng Zhang, régóta dolgozik liposzómák és számos ehhez kapcsolódó szabadalmak fűződnek az ő nevéhez.
Yuanpeng Zhang szabadalma »»»
Szabadalom száma US 20120171280 A1 „Liposzómák készítésének metódusa”
Az összefoglalva, az ő találmány az, hogy a jó minőségű liposzómák elkészíthetők egy turmixgép, desztillált víz, alkohol és a C-vitamin segítségével, és hogy ezek a liposzómák jobbak, mint az azokat ipari méretekben termelt cégek készítményei!
Ezt a szabadalmat a Livon Labs vásárolta meg!
Az elkészítés menete lépésről lépésre:
– az alábbi forrás szerint www.qualityliposomalc.com
A recept méretezése egy normál méretű turmixgép és egy literes főzőpohár.
Minden lépésnél leírjuk, hogy mi a teendő ha nincs ultraszónikus tisztítógépe.
Összetevők
Két változata van az összetevőknek. Az első azoknak szól, akik tudnak vásárolni 98%-os alkoholhoz. A második azoknak, akik vodkával, vagy ehhez hasonló erősségű rövid itallal készítik a receptet. Ajánlott, hogy a vodka, vagy a rövid ital íze annyira enyhe legyen, amennyire csak lehetséges.
A C-vitamin mennyisége éppen a maximális intenzitási szint alatt van a megadott víz és alkohol mennyiséghez képest, mert ennél több C-vitamin az adott mennyiségű folyadékban nem képes elolvadni.
Összetevők aránya a liposzomális c-vitamin készítésénél:
98% alkohol összetevők
Ezeket az összetevőket kell alkalmazni, ha van 98%-os alkoholunk. Az alábbi táblázat mutatja az összetevőket és arányukat.
70% alkohol összetevők
Ezeket az összetevőket akkor kell alkalmazni, ha 70%-os alkohol áll rendelkezésünkre. Az alábbi táblázat mutatja az összetevőket és arányukat.
Vodka összetevők
Ezeket az összetevőket akkor kell alkalmazni, ha vodka áll rendelkezésünkre. Az alábbi táblázat mutatja az összetevőket és arányukat.
A liposzomális C vitamin elkészítése:
1. lépés: A C-vitamin feloldása desztillált vízben és alkoholban
A desztillált vizet, alkoholt és a C vitamint helyezzük az ultraszónikus tisztítóba és melegítsük 35 °C-ig. Közben folyamatosan kevergessük.
Kb. 15 percbe telik, míg a C-vitamin elegyedik a folyadékkal, de ez az ultraszónikus tisztító típusától is függ.
Ha nincs ultraszónikus tisztítód, egyszerűen tedd az összetevőket a tűzhelyre, miközben kevered. Kapcsold le a tüzet, ha a C-vitamin kezd elegyedni. A keverést addig folytasd, amíg a C-vitamin teljesen elegyedik. Időnként újra és újra felmelegítheted.
2. lépés: Adjuk hozzá a lecitint és keverjük el
Add hozzá a lecitint a folyadékhoz, és az egészet tedd bele a turmixgépbe.
Voltak olyan megjegyzések, miszerint a mixtúra túl sűrű lesz a lecitin hozzáadása után. Ha ezt a receptet első alkalommal próbálod elkészíteni, 20%-al kevesebb lecitint adj hozzá, amíg el nem elegyedik. Ha túl híg, akkor adj hozzá még egy kis lecitint és keverd újra. Ez a különböző lecitin granulátumok sűrűségének különbségéből adódik.
Keverd kb. 4 percig. Fontos, hogy a mixtúra kellemesen meleg legyen érintésre, mert ez biztosítja, hogy a lecitin granulátum elolvad és elkerülhető a szeparáció. Ha ez kész, tedd a hűtőbe.
Ismételd ezt a keverés-hűtés folyamatot öt vagy hat alkalommal 12 óra alatt, hogy a lecitin teljesen elegyedjen a folyadékban. Ezt a folyamatot akár 24 órán át is lehet végezni.
A liposzomális C-vitamin fel fog melegedni a turmixolástól. Az első keverési fázis kivételével légy biztos benne, hogy a hőmérséklet nem megy 32 °C fölé. Ez kb 2-3 percnyi keverést jelent.
Ez az alapos turmixolás biztosítja, hogy a folyadék szép sima, egyenletes legyen.
A folyamat végére már jó minőségű liposzomális C vitamint készítettünk. A következő lépésekben leírjuk, hogyan kell tovább javítani rajta.
Ha nincs ultraszónikus tisztítónk, akkor ezt a turmixolási és hűtési fázist ismételgessük tovább, és lépjünk tovább az 5. lépésre!
3. lépés: A buborékok eltávolítása
A turmixolástól a folyadékban apró buborékok keletkeznek. Hogy az ultraszónikus tisztítónk magas hatásfokon üzemelhessen, el kell távolítani ezeket a buborékokat.
Keverd meg a mixtúrát egy utolsó alkalommal, amíg a turmix edény kellemesen meleg érintésre. Most kb 35 °C-os a liposzomális C-vitamin. Öntsd bele az ultraszónikus tisztítóba és takard le fóliával.
Kapcsold be a tisztítógépet kb 30 percre, vagy amíg a buborékok eltűnnek.
Most tedd bele a folyadékot a hűtőbe egy pár óra, hogy lehűljön.
Ez a lépés ugyan lelassítja a lecitin burokképzési folyamatát, de nagyon fontos, hogy kivegyük a buborékokat.
4. lépés: Készítsünk liposzómákat!
Helyezd a liposzomális C vitamint az ultraszónikus tisztítóba és kapcsold be, amíg a hőmérséklete el nem éri a 32 °C-ot. Ahogy ez megtörtént, helyezd vissza a hűtőbe egy órára.
Ismételd ezt a folyamatot addig, amíg összesen egy órát nem ment az ultraszónikus tisztító.
Ha nincs ultraszónikus tisztítód, akkor hagyd ki ezt a lépést.
5. lépés: Elkészült a liposzomális c-vitamin
Szedd le a buborékokat a liposzomális C-vitamin tetejéről, öntsd bele egy üvegbe és helyezd a hűtőbe.
Ez a recept 0,2 gramm C-vitamint tartalmaz milliliterenként!
Forrás: www.qualityliposomalc.com